Content management

Content management is het proces van het verzamelen/creëren, het beheren en het publiceren van content. Een CMS automatiseert dit proces. Door gebruik te maken van een CMS zal de website gaan ‘leven’. U kunt hierbij zelf de inhoud bepalen of door bv. een database! 

Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over het gebruik van een CMS icm bv. een andere database!

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een toepassing die het mogelijk maakt om op relatief eenvoudige wijze een internetsite of intranet te beheren. In de backend kan een gebruiker zelf, zonder hulp van een websitebouwer, teksten wijzigen, pagina’s toevoegen en/of afbeeldingen plaatsen op zijn site, bijvoorbeeld met een editor.

Toepassing

Een CMS is met name geschikt voor websites die regelmatig geactualiseerd moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn nieuwssites, weblogs of de website van een makelaar.

Techniek

Een CMS maakt gebruik van een database, waarin de weer te geven informatie wordt opgeslagen. De informatie in de database kan door de beheerder worden bewerkt door middel van een webapplicatie die geschreven is in een scripttaal als PHP of ASP.

De interface van zo’n webapplicatie doet vaak denken aan een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma. Het beheerdersdeel wordt meestal afgeschermd door een login.